سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ساختمان سازی چیست؟

اطلاع دقیق از تمام نکاتی که برای ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، به بهبود نتیجه کار شما کمک می کند. برای اینکه بتوانید در آینده به بهترین نحو سازه خود را تکمیل کنید، این مطلب را برای شما تهیه کرده‌ایم. در این مطلب شما می توانید تمام نکات مربوط به محاسبت ساخت و ساز و تمام مواردی که در زمان ساختمان سازی احتیاج شما می شود را یاد خواهید گرفت. 

مراحل ساختمان سازی

شالوده های ساختمان اغلب برای تحمل بارهای سازه ضعیف هستند. بسیاری از تکنیک ها مانند تقویت خاک و استفاده از مقاطع سبک در اسکلت سازه برای افزایش مقاومت و کاهش وزن ساختمان ها مفید هستند. در همین رابطه، کارآمدترین و در عین حال گران ترین گزینه، شمع کوبی است. در فرآیند شمع کوبی، برای انتقال بارهای ساختمان به لایه های عمیق تر زیر پی، از سازه های ستون مانند استفاده می کنند.

دال های بتنی عناصر سازه ای هستند که برای ایجاد سطوح افقی مسطح مانند کف، سقف استفاده می شوند. آن ها بارهای وارد شده را از ستون ها به دیوارها منتقل می کنند. شرایط و ضوابط مختلفی برای انتخاب دال بتنی مناسب و مقرون به صرفه، با در نظر گرفتن نوع ساختمان، چیدمان معماری، ویژگی های زیبایی شناختی و طول دهانه وجود دارد.

در صنعت ساختمان سازی همواره مهم ترین دغدغه افزایش استحکام ساختمان ها است. همه مهندسان هنگامی که یک ساختمان ساخته می شود موارد زیادی وجود دارند که استقامت ساختمان را کم می کند. یکی از این موارد ایجاد ستونچه در ساختمان سازی است و باعث تخریب کل ساختمان می شود.

گودبرداری

گودبرداری یکی از مهم ترین مراحل ساخت یک ساختمان محسوب می شود. تعیین عمق گودبرداری بسیار مهم است و محاسبه عمقی که برای گودبرداری نیاز است یک کار مهندسی است و باید توسط متخصص این کار انجام شود. گودبرداری با توجه به تعداد طبقات و همچنین میزان باری که به پی ساختمان وارد می شود، تعیین می‌گردد.

این کار باید در نهایت دقت و توسط مهندس سازه انجام شود؛ چرا که هرگونه اشتباه در محاسبات گودبرداری خطرات زیادی را برای ساختمان و ساکنان آن ایجاد خواهد کرد. یکی از این خطرات نشست ساختمان پس از ساخت می باشد.

بتن‌ ریزی

در مرحله بعد یعنی مرحله بتن ریزی باید داخل گود یک لایه به اندازه 10 الی 15 سانتی‌ متری با بتن پر شود. دلیل اهمیت داشتن این مرحله از ساخت یک ساختمان این است که بتن میزان بار وارد شده از سمت سازه را تحمل می‌نماید و اجازه نشست کردن ساختمان را نمی‌دهد و از نشست ساختمان جلوگیری می نماید.

بعد از بتن ریزی پی ساختمان را با میلگردهای مش شده آرماتوربندی می‌کنند. در این مرحله پی ساختمان یا فونداسیون اجرا می شود.

اسکلت بندی ساختمان

اسکلت ساختمان ها می تواند بر 2 نوع باشد، اسکلت بتنی و اسکلت فلزی. اگر استحکام سازه و استحکام هر چه بیشتر ساختمان برای شما بسیار مهم است و در اولویت است، پیشنهاد می کنیم از اسکلت فلزی استفاده نمایید. خرپا به سازه ای فلزی می گویند که از مثلث های به هم پیوسته تشکیل شده است و در ساخت سازه های مختلف کاربرد دارند. وظیفه خرپا کنترل تنش و توزیع یکنواخت وزن ساختمان است. خرپا‌ها دارای انواع مختلفی هستند و مزایا و کاربرد گوناگونی دارند. 

مصالح فلزی مورد استفاده در معماری

لازم به ذکر است که از نظر اقتصادی استفاده از اسکلت بتنی نسبت به اسکات فلزی بسیار مقرون به صرفه تر می باشد و قیمت آهن آلات در سازه های ساختمانی بسیار تاثیرگذار می باشد. برای اطلاع بیشتر در مورد استقامت اسکلت ساختمان می توانید به مقاله استقامت اسکلت ساختمان در مقابل آتش سوزی مراجعه نمایید.

چیدن دیوار

مرحله بعدی چیدن دیوار می باشد. در این مرحله با استفاده از آجرهای پیش ساخته شروع به چیدن دیوار می نمایند لازم به ذکر است که دیوار های پیش ساخته از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هستند و همچنین عایق صوتی و حرارتی می باشند.

نازک کاری ساختمان

بعد از تکمیل دیوارهای ساختمان مرحله بعدی نازک کاری ساختمان است. در این مرحله گچ کاری و سرامیک و رنگ کاری داخل ساختمان انجام می شود. گچ‌کاری هم با مسطح کردن گچ روی دیوارها انجام می‌شود. در این بخش از کار کف ساختمان با لایه‌ ای از ملات پوشانده می شود.

برای ساخت یک ساختمان چه مقدار آهن آلات نیاز خواهیم داشت؟

بعد از بررسی راهنمای کامل ساختمان‌ سازی باید به فلزات مورد استفاده برای ساختمان سازی اشاره کنیم. امروزه نسبت به گذشته، فلزات جایگاه ویژه‌ای در حوزه ساخت و ساز دارند. مهمترین ویژگی فلزات این است که از مقاومت بالایی برخوردار هستند و همین موضوع باعث شده که برای ساخت انواع سازه مورد استفاده قرار بگیرند. آلیاژهایی که از فلزات به دست می‌آید، آن‌ها را به گزینه مناسبی برای کاربردهای مختلف در ساختمان سازی تبدیل کرده است. از دیگر ویژگی فلزات می‌توان به این موضوع اشاره کرد که از هدایت گرمایی فوق العاده‌ای برخوردار هستند.
سخن نهایی
ساختمان‌ سازی صنعتی روبه رشد در ایران است. روزانه میلیون ‌ها ساختمان در ایران ساخته می ‌شوند که هر کدام برای هدف خاصی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. اما آیا صنعت ساختمان سازی در ایران با معیارهای روز دنیا برابر است؟ جواب این پاسخ را شاید بتوان در لابلای بررسی تمام جوانب این صنعت در ایران پیدا کرد. برای اینکه این صنعت در ایران با استاندارد های روز دنیا پیشرفت کند باید ابتدا بتواند مشکلات و موانعی زیادی را از میان بردارد.
منبع: https://sahandsazeh.co/